Pachtovereenkomsten landbouwgebieden

Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de Gemeente Velsen al bezig is met het verkorten en zelfs stopzetten van pachtovereenkomsten met sommige boerderij bedrijven die langs de strook aan de Grote Buitendijk actief zijn.

kadaster2.pngZo hebben wij al gegevens van het Kadaster kunnen inzien, dat de strook vanaf de tennisvelden tot en met het fietspad (Weidepad), welke de Grote Buitendijk en de Oostlaan verbindt, niet meer in pacht is bij boer Kneppers. De Actiegroep zal het gehele gebied nu nauwkeurig in kaart gaan brengen om te bezien welke acties er vanuit de gemeente en/of project ontwikkelaars al in gang zijn gezet. Dit zou namelijk ingaan tegen de afspraak dat nog niets zou gebeuren en dat dus eerst objectief onderzoek zou gaan plaatsvinden.

Tijdens onze actie-bijeenkomst vorig jaar zomer werd met name ook ingegaan op de grondruil met Beeckesteijn. Toen werd het juist een voordeel genoemd dat de gemeente alle stukken grond in handen zouden krijgen, om te voorkomen dat project ontwikkelaars hun gang zouden kunnen gaan. Uit betrouwbare bron is al vernomen dat project ontwikkelaars al geld bieden voor in eigendom zijnde grond in het plangebied.

kadaster.png

In bovenstaand document valt vooral de ‘Omschrijving kadastraal object’ op: Wonen terrein (Nieuwbouw bedrijvigheid)!

Maar als de gemeente bestaande overeenkomsten openbreekt in ruil voor geld voor de pachters in kwestie, dan mag het vermoeden bestaan dat de gemeente een eigen inhoudelijke agenda hanteert voor wat betreft het doen van onderzoek.


Grotere kaart weergeven

1 reactie

  1. Fred Wubbenhorst op 23 april 2008 om 08:47

    Dit lijkt toch sterk op een dubbele agenda binnen de lokale politiek !!
    Hoe eerlijk is men daar eigenlijk op het gemeentehuis ?
    Klaarblijklijk wordt er achter de schermen al e.e.a geregeld zodat bebouwing niet meer kan worden vermeden. Als dit dan zo is, dames en heren politicie, wees dan een grote meid of grote kerel en zeg dit eerlijk !!

Laat een reactie achter