Gertjan Huijbens roept helderzienden op uitspraak te doen over toekomst Grote Buitendijk

Gertjan Huijbens kreeg afgelopen week als bij toeval twee briefjes op zijn deurmat, waarin volkomen losstaand van elkaar twee helderzienden hun diensten aanboden. De ‘professoren’ stelden zich voor onder de namen Madiba en Touba.

peterluit.jpg

De bij het artikel afgedrukte foto van onze posteractie, enige jaren geleden.

Gertjan werd geïnspireerd door de briefjes en bracht hem op het idee de waarzeggers aan de tand te voelen over de toekomst van de groenstrook langs de Grote Buitendijk. De vriendelijke benadering van Gertjan mocht bij de heer Touba in ieder geval alk niet baten. Hij was absoluut niet gediend van dat soort vraagstukken. Met meneer Madiba werd meer succes geboekt na enige pogingen. Hij heeft beloofd naar de Velserbroek te komen om uitspraak te doen. Gertjan Huijbens houdt ons op de hoogte over wat er nu uiteindelijk gaat gebeuren aan de Grote Buitendijk.

2 reacties

  1. Peter Luit op 5 maart 2008 om 07:36

    Vandaag publiceerde Gertjan Huijbens de bevindingen van zijn speurtocht naar waarzeggers in de IJmuider Courant. Veel helderheid bracht zijn verhaal niet. Gertjan leerde vooral dat waarzeggers lang niet altijd even duidelijk kunnen waarzeggen. Een gevoel van ingevingen bleef over. En dat gevoel zei slechts ‘nattighied’ langs de rand van Velserbroek. Gertjan fantaseerde er lustig op los, door er dan ook maar meteen een haven bij te maken, zodat de Grote Buitendijk per boot te bereiken zou zijn. Leuk voor de Sinterklaas intochten.

    p.s.: dit verhaal wordt niet vervolgd……

  2. Gertjan op 13 maart 2008 om 22:25

    Mooie samenvatting, Peter. Er is een kleine kans dat het verhaal toch nog en vervolg krijgt. De professor heeft beloofd me terug te bellen als hij terug is uit het buitenland ….

    Jac Zuurbier heeft me gezegd dat hij binnenkort een uitzending van Velsen Centraal (Seaport TV) aan de Grote Buitendijk wil besteden. Met in ieder geval Floor Bal en jij als gasten.

Laat een reactie achter