Stelling: Het is goed dat de gemeente nu woningen kan bouwen langs de Grote Buitendijk

bron: www.ijmuidercourant.nl

Eens 37%
Oneens 63%

Totaal aantal stemmen: 150

Gemengde reacties op groen licht voor bebouwing weilanden Velserbroek
(bron www.ijmuidercourant.nl dd 14-06-2007)

In Velserbroek wordt gemengd gereageerd op de deal rond landgoed Beeckestijn waarbij de gemeente Velsen grond langs de Grote Buitendijk in Velserbroek in handen kreeg en van de provincie het groene licht ontving om bouwplannen voor deze groenstrook te ontwikkelen. Die worden dit jaar nog gepresenteerd. Voetbalvereniging VSV juicht. De bewoners die hun uitzicht kwijtraken zijn in mineur.

Met de nu verworven percelen heeft de gemeente Velsen bijna de gehele groenstrook tussen snelweg A9/A22 en woonwijk in handen. Bovendien steunt de provincie de gemeentelijke plannen om daar te gaan bouwen. Bij voetbalvereniging VSV die al langer plannen heeft om het huidige sportcomplex in de hoek bij Broekeroog te vervangen door een ruimer onderkomen in de groenstrook, heerst een hoera-stemming. ,,Fantastisch, dit ziet er rooskleurig uit”, meldt voorzitter K. Ebbeling vanaf zijn vakantieadres.

P. Luit van de actiegroep die zich fel tegen bebouwing verzet heeft wethouder Baerveldt per mail om extra informatie gevraagd. ,,Dit Beeckestijn dealtje lijkt niet smaakvol. Zonder enig overleg ligt dit besluit er, terwijl tegen ons werd gezegd dat ze nog niet bezig waren met de Grote Buitendijk.”

Reacties

Ik vind het waardeloos. Dat hele Velserbroek is nu al een soort Ghetto. Laat ze het eens gezellig proberen te maken. Ik weet niet of wij als zijkanaal B bewoners er blij mee moeten zijn… Het lijkt me dat daarmee de waarde van onze boten en ligplaatsen daalt…..
Gepost door backdraft op 13-06 18:38

nu blijkt maar `weer` dat elke belofte gemaakt door de dames en heren op het stadhuis,aan de bewoners, dat ze een vrij uitzicht zouden houden oer hollandse gebakken lucht is…….. helaas snuiven we steeds vaker deze gebakken lucht op.
Gepost door langenieuw op 13-06 18:51

de wijk waar ik in woon zou de laatste zijn in velserbroek mocht dit plan van de gemeente door gaan dan is dit dus weer de zoveelste wijk die er bij komt
Gepost door G.R.Kruijer op 13-06 20:16

Ook wat nu jeugd is zal over een paar jaar moeten wonen en er is weinig bouwgrond dus is het geen slechte deal en Beeckestijn blijft behouden voor publiek.
Gepost door MArk op 13-06 20:32

Nou Mark ik hoop voor jou dat er betaalbare huizen komen zodat de jeugd dit kan betalen. Echter de afgelopen jaren is gebleken dat het voor de starters steeds lastiger wordt om een huis te kopen, gezien de enorme prijzen. Daarnaast heb ik mijn twijfels of het wel gezond is naast de snelweg te wonen met al dat fijnstof en geluidoverlast (dat heb ik mij vanmiddag ook al hardop afgevraagd.) De piek in de bevolkingsgroei is inmiddels geweest (ook dat is vanmiddag terecht al gemeld door Peter Luit)ik denk dat er weer een aantal mensen puur geldelijk gewin uit halen en die geven niks om de jeugd, bewoners van de buitendijk etc etc. Deze deal is niets waard alleen het behoud van een stukje cultureel erfgoed is naar mijn mening een winst situatie in deze.
Gepost door OBEJECTIEF op 13-06 20:59

Ik zal wel voor de muziek uitlopen want de bouwplannen zullen nog niet gereed zijn. Maar het uitbreiden van de toch al volle woonkern Velserbroek met nog meer ééngezinswoningen lijkt mij onverstandig. Beter is het om vooruit te kijken en daar met het typewoning op in te spelen. Zo zal er hoogstwaarschijnlijk steeds meer vraag komen naar senioren- of aanpasbare woningen. Ik weet niet of jullie het in de gaten hebben maar in Haarlem zie je steeds meer mensen, veelal tweeverdieners doorgeleerd en met een riant inkomen, die Amsterdam als eerste wens op hun woonlijstje hadden. Langzaam maar gestaag verschuiven ze naar elders. Allemaal leuk en aardig en ik gun het ze van harte maar Velsen en met name Velserbroek is voor starters en veel anderen ondertussen onneembaar. Waar gaan de kinderen en de tieners uit Velsen, als ze er aan toe zijn, zo direct wonen? Lijkt mij fijn om de jonge mensen een beetje in de buurt van het werk te houden want we hebben ze eerdaags hard nodig. Die groen strook kunnen ze beter gebruiken voor een aansluiting op de snelweg zodat de druk op het stratenplan wat evenrediger verdeeld wordt. En in plaats van woningen of sportvelden zou ik eerder aan bedrijfsunits en showrooms denken, komt er gelijk wat meer leven en beweging overdag in de wijk terug.
Gepost door Witlof op 13-06 21:39

Dit is een sigaar uit eigen doos om te laten voorkomen alsof het geweldig is dat er gebouwd kan worden. Velsen kon niets met Beeckesteijn, maar dat zou zowiezo wel als perk blijven bestaan voor het publiek. Het enige struikelblok was het niet in eigendom hebben van de geestgronden tussen velserbroek en de A9, maar gezien ook hoger bestuur wil laten bouwen zou dat ook wel goed komen. Met of zonder Beeckesteijn. De ruil is puur een papieren bestuursformaliteit om alles rechtsgeldig te maken. Er ligt in het bouwgebied overigens een behoorlijke landelijke leidingstrook met ruim 3 gastransportleidingen een olieleiding een waterleiding en nog wat meer wat behoorlijk in de weg zal zitten in de plannen. Veiligheid en geld. Daarnaast is de bouw niet onomstreden. Het is ongeveer het laatste stuk ruimtelijke open gebied wat Velsen nog over heeft.
Gepost door velsen op 12-06 18:40

“Zijn de bewoners van de Grote Buitendijk hier wel blij mee?” “Die hebben immers een huis gekocht met (toendertijd) de garantie dat ze vrij uitzicht zouden houden.” “En het belemmerd in de toekomst de mogelijkheid om de A9 te verbreden naar 8 rijstroken.” “O ja, en wordt de uitbereiding van Schiphol nu niet teveel belemmerd, of was dat juist de bedoeling?”
Gepost door toeschouwer op 12-06 22:41

Dit is een duidelijk voorbeeld van een politieke dwaling van de geest. Dit is nu diezelfde mevrouw Baerveldt toen zij nog geen wethouder was, fel tegen woningbouw was langs de Grote Buitendijk. Laat zij nu eens het lef hebben om hier duidelijk te verklaren waarom zij nu ineens zo in haar nopjes is.
Gepost door Peter Luit op 13-06 07:30

Hoezo woningbouw, de bevolkingspiek is haast voorbij. Gepensioneerde gewoon naar de achterhoek of laat ze maar wat slopen en hoogbouw met goedkope starterswoningen neerzetten.
Gepost door Witlof op 13-06 07:47

Het lijkt mij niet zo gezond wonen naast, bijna op de A9, met al dat fijnstof. En dan maar te zwijgen over het geluidoverlast. Niet echt een plek waar ik zou willen wonen met mijn kinderen. Maar deze argumenten worden waarschijnlijk niet vermeld in de verkoopbrochure.
Gepost door OBEJECTIEF op 13-06 09:46

Hoogbouw lijkt mij geen goed alternatief. Teveel mensen op te weinig vierkante meters. Daar hebben we binnen de gemeente Velsen toch ervaring mee. Orionflat, Keetbergflat de eerste 10 jaar is er niets aan de hand tot er groot onderhoud gepleegt moet worden. Door de huurders wordt er niets gedaan want die betalen toch huur!? Dus de verpaupering zal weer toeslaan. De gemeente staat nu ook weer hoogbouw toe in het centrum (oude terein kustwacht/postkantoor)binnen het gemeente bestuur overheerst naar mijn mening een zeer vlakke leercurve.
Gepost door OBEJECTIEF op 13-06 10:59

Laat een reactie achter