Verrommeling van Nederland, de bevolkingsgroei is tot stilstand gekomen

Door: R.E.Ypma

De Nederlandse bevolking groeit niet meer, de noodzaak om meer huizen, fabrieken, bedrijfsgebouwen, wegen, en bruggen te bouwen is voorbij. Deze situatie is een kans om te beginnen met een nieuwe manier van denken. Bestaande huizen renoveren met als prioriteit die met historische waarde. Huizen van zeer geringe kwaliteit, vervangen door moderne, gebouwd op de vrijkomende grond.

Project ontwikkelaars bouwen liever op nieuwe kavels, maar wanneer hier geen vergunning voor wordt gegeven, zullen zij het renoveren of vervangen van bestaande huizen accepteren.
Dit alles geld tevens voor fabrieken en bedrijfsgebouwen.
Als niet méér wegen nodig zijn, besteden wij het geld aan de verbetering ervan.

Voor een statische hoeveelheid auto’s, of beter, een vermindering, moet de lease auto terug naar zijn oorspronkelijke status van bedrijfsauto, die slechts voor bedrijfsactiviteiten wordt gebruikt, dus absoluut niet voor woon werk verkeer.
De man/vrouw die de auto thuis laat en de fiets pakt, betaalt daar wel houderschaps belasting voor, terwijl de lease auto rijder wel met de auto rijdt, en alle kosten in mindering brengt op
de bedrijfswinst, met als resultaat dat hij minder afdraagt als de fietser!

Ook de particuliere reisvergoeding voor woon werk verkeer moet afgebouwd worden tot nul.
Zonder compensatie voor het reizen, worden mensen gestimuleerd om werk dichter bij huis te zoeken, of een huis dichter bij het werk om zo de reiskosten en reistijd te verminderen, het resultaat is minder auto’s, files, luchtvervuiling en olie verbruik.
De vrijheid om ver weg te werken is een recht maar dan niet op kosten van de maatschappij.

Laten wij een begin maken met een nieuwe benadering van de maatschappij, niet méér maar beter, niet nieuw maar gerenoveerd of vervangen, en geen nieuwe bouwgronden zodat onze maatschappij mooier wordt, schoner, groen en leefbaar.

Laat een reactie achter