Congres binnenstedelijk bouwen: een dag vol inspiratie en praktijkkennis

Op donderdag 31 mei 2007 organiseerde VROM een congres over binnenstedelijk bouwen, getiteld ‘Binnenstedelijk bouwen: de moeite waard!’. Het Rijk wil een aanzienlijk deel van de nieuwe woningen, winkels en kantoren in steden en dorpen bouwen. Dat kan bijvoorbeeld door verschillende functies op één plek te combineren (bijvoorbeeld een parkeergarage onder een park) of verouderde bedrijventerreinen om te vormen tot aantrekkelijke woon- en werkgebieden.

Bouwen binnen bestaand stedelijk gebied is vaak moeilijk, duur en tijdrovend. Toch is er veel mogelijk en wegen de hoge kosten veelal op tegen de resultaten. Hoe die kansen te grijpen? Hoe van complexe processen gestroomlijnde projecten te maken? Hoe slim te financieren? Hoe partners te vinden? Vragen die tijdens deze dag uitgebreid aan bod kwamen. Want de antwoorden zijn er, dat heeft de praktijk inmiddels bewezen. Het was een dag vol inspiratie, praktijkkennis en achteraf gaf ruim 80% aan de kennis/informatie te kunnen gebruiken in het werk.

Laat een reactie achter